Koncerter i bryggeriet

Vi har holdt over 350 koncerter siden 2007, med musikere fra hele verden. Vi har haft alt fra sydstatsrock til jazz, men de fleste af koncerterne har en forbindelse til en eller anden form for folkemusik - spillemandsmusik fra Danmark, traditionel irsk og skotsk musik, bluegrass og blues fra USA, og meget diverse folk genrer fra resten af verden. Fælles for alle koncerterne er, at det er professionelt spillet musik i verdensklasse, spillet i vores hyggelige, intime skænkestue, hvor akustikken er fantastisk behagelig. Om sommeren holder vi koncerter i vores telt i ølhaven, hvis vejret tillader. Billetter bestilles på info@wintercoat.dk eller SMS/tlf. 4070 6660. Bestil venligst IKKE billetter på vores Facebook side.

Fredag, 07. juni, kl.20:00 Old Blind Dogs (SCO)

Da vi blev spurgt om vi ville have Old Blind Dogs til at spille her, tøvede vi ikke et sekund med at svare med et rungende JA!!! De 4 skotter er hverken gamle eller blinde og heller ikke hunde; i stedet er de alle meget anerkendte og energiske musikere. Bandet består af 4 af Skotlands dygtigste inden for trad musik: Jonny Hardie (violin og vokal), Aaron Jones (cittern, guitar og vokal), Ali Hutton (sækkepibe og fløjter) og Donald Hay (slagtøj og vokal). De er virkelig ikke hvem som helst; Jonny har spillet med Kylie Minogue, Ry Cooder og The Chieftains.  Donald har spillet her flere gange med Nuala Kennedy og har spillet med musikere som Sting og Kate Rusby, og på tønder festival flere gange, senest i 2022 med Ciarán Ryan Band.

Old Blind Dogs er et af Skotlands mest populære live bands inden for traditionel musik. Andre skotske musikere taler om dem med megen respekt. De kåret ind i BBC Alba "Trad Music Hall of Fame" og har udgivet 14 albummer. De spiller traditionel skotsk musik med ekstrem glæde og en energi. Glæd jer! 

Hør dem her.

Old Blind Dogs

Fredag, 14. juni kl. 20:00: Fru Skagerrak (DK, S, N)

Fru S. skulle have spillet årets første koncert her i januar, men måtte aflyse pga. en skade. Nu vender de tilbage med en danmarksturné i juni, og det er vi meget glade for! De 3 kvinder har spillet her før til publikums store nydelse. 3 violiner med hver deres musikalske traditioner fra Danmark i et energisk og heltigennem dejlig kombination: Maja Kjær Andersen (DK), Anna Lindblad (S) og Elise Wessel Hildrum (N). Alle tre spiller og synger som engle, men er meget, meget sjovere end engle. Hvis du ikke kender til dansk eller skandinavisk folkemusik behøver du ikke være uvidende eller flov længere. Tag en ve med og oplev det på bedste vis den 14. juni i år! 

Hør dem her.

9 Fru Skagerrak Foto Ingvilskeieljones

Lørdag, 15. juni kl. 20:00 Tim Lothar & Holger Daub

Tim og Holger behøver ingen introduktion, da de har spillet her adskillige gange. For jer, der ikke kender dem, burde I stifte bekendtskab med de 2 blues musikere, da her er der tale om blues så det rykker i sjælen! Tim, som er født og vokset op i Danmark spiller og synger som om han er født og vokset op i en lille flække et sted i Mississippi. Han er en særdeles dygtig guitarist og banjospiller og hans slide guitar går lige ind og rører sjælen. Holger er en sand ekvilibrist på mundharmonika, og han skal bare opleves! Når de to herrer spiller sammen er det med en fantastisk energi. Hvis du er til blues, er en koncert med Tim og Holger et must!

Hør dem her.

Tim Lothar Holger Hobo Daub PF

Onsdag, 19. juni kl. 20:00: New Valley String Band (S)

WinterCoat har længe været et sted, hvor man kan høre førsteklasses Amerikansk Old Timey og Bluegrass musik om det så har været med musikere fra USA, New Zealand eller Danmark. Vi er kræsne med hensyn til hvem må spille her, og de er vores publikum også. New Valley String Band er en svensk trio, der spiller Old Timey og Bluegrass musik krydret med deres helt egen nordisk blanding af banjo, violin, guitar og vokaler. De gør det så godt, at vi har booket dem til en koncert i teltet i ølhaven den 18. juni. Bandet består af Guitar/Vocal - Michael Nyberg, Violin/Vocal - Adam Bülow og  Banjo/Vocal - Lukas Lindberg

Du kan høre dem her.    og her.

New Valley Asvensson HR 11 Scaled 200X300

Lørdag, 10. august kl. 13:00: Det årlige HP Lange Gumbo og Blues Koncert hos WinterCoat

Igen i år disker HP Lange op med sin berømte gumbo og sin egen blanding af blues musik og historier fra sit eget liv i musikverdenen i Danmark og Louisiana. Det er altid en fornøjelse at kunne præsentere HP og høre ham synge, spille og fortælle. Han behøver ingen introduktion, vel? Vi anbefaler at man booker i god tid, da teltet plejer at blive godt fyldt op. Vi glæder os til gensynet!

Hør ham her.

Hp Lange · Solo · Digicover 3000X3000px Mindre

Buster Sledge, (USA,N) Swingende Bluegrass/Old Timey

Fra Californien og Norge kommer Buster Sledge, en formidabel Bluegrass/Old Timey string band, som spillede en herlig koncert her sidste år i september. Da de tilbød en koncert her i år, tøvede vi ikke med at sige ja med det samme. For Fru W., født og opvokset i USA, var det som at komme hjem igen da de spillede her. De 4 unge mænd spiller med en smittenende glæde og en ekvilibrisme som slår publikum bagover. Vi lover, at I ikke kan sidde stille mens de spiller. Bare høre her.

Buster Sledge

Torsdag, 29. august kl. 20:00 SwordfishTrombones (DK) Tom Waits coverband

Det handler om ludere, lommetyve og drukkenbolte, når trioen Swordfishtrombones spiller og synger et broget repetoire fra den amerikanske komponist, musiker, skuespiller og syngende askebæger Tom Waits omfangsrige bagkatalog.
Swordfishtrombones er en midtjysk trio, der har taget navn efter et af Waits' absolutte hovedværker fra 1983 af samme navn. I næsegrus beundring over mesterens unikke og underfundige univers, tager vokalist og guitarist, Jesper Trier os med på en musikalsk vandring til de dunkle kvarterer hvor eksistenserne på samfundets vrangside holder til. Med sig har han Kristian Laursen på kontrabas og Jeppe Halkier Hansen på trommerne.
Musikken er velspillet, både skramlende og melodiøs, og man undervejs vil tage sig selv i at nynne med, forundres og trække på smilebåndet.
Swordfishtrombones

Mandag, 09. september kl. 20:00 Dave Gunning, (CAN)

Dave Gunning er en sanger, sangskriver og historieforteller som har udgivet 14 albums, og høstet flere end 10 store anerkendelser og priser for sin musik og er nomineret til mange flere. Hans musik har rødderne i folkemusikken fra Pitou County i Nova Scotia. 

Hør ham i en live optagelse her.

Dave Gunning

Torsdag, 19. september kl. 20:00: MC Hansen (DK)

MC spillede her i bryggeriet helt tilbage i 2010, og vi har længe set frem til at han spiller her igen. Nu sker det! 

Den musikalske inspiration spænder fra amerikansk f+olk- og rockmusik til historiefortælling, højskolesangbogen og Benny Andersen. Fra Woody Guthrie, Bob Dylan og Townes Van Zandt til Ulf Lundell og Allan Olsen. M.C. Hansen  leverer alle sine historier med lige dele fortællelyst og humor.

"Jeg er blevet hædret som Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk 2017, årets musikalske iværksætter i 2018 og samme år tildelte komponistforeningen DPA mig deres Påskønnelseslegat. I januar 2020 modtog jeg Vordingborg Kommunes Kulturpris for arbejdet med det danske sprog og historierne om det sted jeg kommer fra.Der er historien om min morfar, der var postbud på den samme postrute i 42 år og døde midt i en sætning under sin guldbryllupstale til sin kone. Eller den om min hustru Carina, som jeg mødte som 16-årig i 76’eren mellem Faxe Ladeplads og Næstved. Der er historien om terrorangrebet på Krudttønden i 2015. Eller den om Balle-Lars, der i 1858 skød og dræbte en enke i Ugledige og blev hovedperson i Danmarks næstsidste offentlige henrettelse." - MC Hansen

Hør ham her.

Hvem kan modstå en mand med en hund?

Mchansen Staaende Foto Credit Jacobchano Scaled

Efterår 2024 Terji Krossteig- færøsk blues

Terji har ikke spillet en koncert her før, men han har spillet her før - han sang et nummer med Tim Lothar og Holger Daub her for et par år siden, og vi var solgt! Hør bare her! 

"Enhver koncert med Terji er en oplevelse i sig selv, og som han selv siger det om den form for blues, han excellerer i: "Det er ikke Chicago blues! Det er ikke Texas blues! Det er ikke Piedmont blues, ej heller country blues! Det er nordatlantshavsblues!".

Terji er en glimrende entertainer, guitarist og sanger. Tilmed er han i besiddelse af en lun og afvæbnende form for humor, der kan få selv det mest stivnakkede publikum til at overgive sig."Peter Widmer, Bluesnews.dk

Terji har flere udgivelser på det danske blues pladeselskab Straight Shooter Records, hvor hans debut album “Útisetablús” bl.a. blev nomineret til Årets Album ved DMF Blues i 2017.

 

Terji Krossteig Presse Foto 1